Ria Varrótanfolyam

Blog

Segítség varrógép vásárláshoz, kezeléshez, anyagokhoz, varrás ötletek…

Milyen szövés formák vannak még?

Milyen szövés formák vannak még?

Az előző bejegyzésemben bemutattam a szövetek alkotó elemeit, most azzal szeretnélek megismertetni, hogy milyen egyéb módon lehet a lánc és vetülék fonalakat egymással kereszetzni 🙂

bővebben
Hogyan néz ki az anyagok szerkezete?

Hogyan néz ki az anyagok szerkezete?

A varráshoz elengedhetetlen az anyagok ismerete is. Elkalauzollak az anyagok világába, később megismerkedünk a különböző anyagokkal is, de ahhoz, hogy felismerjük a különböző anyagokat ismernünk kell a szövési módokat is. Ma megismerkedünk a szövetek szerkezetével, illetve néhány alapfogalommal a szövetek szálaival kapcsolatban valamint a legegyszerűbb szövési móddal.

bővebben
Milyen varrógépet vegyek?

Milyen varrógépet vegyek?

Sokan keresnek meg ezzel a kérdéssel mielőtt elkezdik nálunk a varrótanfolyamot. Általában azt szoktam javasolni, hogy a tanfolyam alatt vagy utána érdemes csak megvenni a gépet, addig már legalább 1 típussal megismerkedik és ott elmondjuk, hogy mire érdemes figyelni, melyek azok a funkciók, amik feltétlen legyenek a varrógépen. Akinek nincs lehetősége tanfolyamon részt venni, de szeretne gépet vásárolni, szeretnék segíteni a döntés meghozatalában.

bővebben