Ria Varrótanfolyam

Patchwork

Varrj egyedi textileket foltvarrással!

 

Patchwork varrótanfolyam

Készíts egyedi textileket foltvarrással, a népszerű patchwork technikával!

Szeretnéd mutatós, egyedi textilekkel díszíteni a lakásokat?

Patchwork technikával sok mindent lehet készíteni, díszíteni: pl. ágytakarót, falvédőt, ruhákat. A gyerekszobák közkedvelt díszítései, mesefigurái a foltvarrással könnyedén elkészíthetőek.

Ezen a tanfolyamon megismerkedhetsz a foltvarráshoz szükséges speciális eszközökkel (vágólap, vágókés, quilt tű, stb.), kellékekkel (anyagok, varrógép, vasaló, olló, gombostű cérnák), sablon készítéssel, valamint a foltvarrás alapfogalmaival (blokk, folt, foltmozaik, közbélés, steppelés, keretezés, stb.)

A tanfolyam 20 órás, vannak délelőtti és délutáni időpontokban is, itt elsősorban az alapokat sajátítjuk el, igény szerint indítunk haladó patchwork tanfolyamot is.

INFORMÁCIÓ

Patchwork varrótanfolyam

A tanfolyam időtartama: 20 óra (különféle időbeosztásban)

Díja : 25.000 Ft

A tanfolyam díja tartalmazza a gyakorló anyag, cipzár, gomb, cérna árát.

Kérdésed van? Olvasd el a gyakori kérdésekre adott válaszokat itt, vagy lépj velünk kapcsolatba (elérhetőség  itt)!

Jelentkezés menete
  • Válaszd ki a számodra megfelelő időpontot, és kattints rá! (Az időpontokat balra az oldalsávban vagy mobil eszközökön fentebb találod.)
  • Töltsd ki a jelentkezési űrlapot!
  • A visszaigazolás után a jelentkezés a 5.000 Ft regisztrációs díj befizetésével lesz teljes. Ez az összeg a tanfolyami díj részét képezi, ha mégsem tudnál jönni, akkor a befizetett összeget egy másik tanfolyamnál felhasználhatod, visszautalásra nincs lehetőség!
  • A teljes összeg az első tanfolyami napon fizetendő. (Igény esetén részletfizetési lehetőség megbeszélés szerint.)
  • Távollét esetén a pótlásra 2 alkalommal van díjmentesen lehetőség. (Abban az esetben, ha a távolmaradásod a tanfolyam megkezdése előtt legalább 2 órával jelzed. Amennyiben ezt elmulasztod, elveszíted az ingyenes pótlás lehetőségét! )

 

Hatalmas izgalommal fogtam bele a tanfolyamba és azt is kaptam, amire vártam, ha nem többet! Nagyon tetszik, hogy a rádió mindig be van kapcsolva. 🙂 Tisztelet és megbecsülés jár többek közt azért, mert élvezed csinálni, amit tanítasz, akkor is, ha mindez lehetne unalmas is már. Köszönet érte, hogy próbálod otthonossá teremteni a hangulatot a figyelmes és érdeklődő kérdéseiddel. Így mindenki sokkal jobban érzi magát, fel tudunk oldódni ha nem nekünk kell kezdeményezni, ezt a jó szokásod tartsd meg!

Csenge

Élmény volt a tanfolyam, minden egyes alkalom remek kikapcsolódás és felüdülés is volt a tanulás mellett a munkanapok után. Hihetetlen, hogy a varrógép befűzésétől eljutottunk saját ruhadarabok készítéséig, és egyre kevesebb kérdéssel tudtunk alkotni. Ria türelme végtelen volt, még akkor is, amikor a péntek esti órán elakadtunk és sokadszor kérdeztük meg ugyanazt.

Judit

Nekem az tetszik a legjobban, hogy megfelelő tempóban haladunk a tanulással. Minden órán megvan a sikerélmény, már megtanultunk zsebet varrni meg zipp-zárat, és otthon el tudok dicsekedni minden alkalom után az új tudással. Nagyon jó, hogy türelmesen és pontosan magyaráz el Ria mindent.

Timi

Hobbi varróként a tanfolyam során olyan fogásokat tanultam, amelyekkel sokkal könnyebben és szebben lehet varrni. Érdemes az alapoktól kezdeni, ehhez nagy segítséget nyújt ez a tanfolyam és Ria.

Reni

A kezdő tanfolyam elején még nem gondoltam, hogy pár hónappal később egy bélelt kabátot fogok megvarrni! Ráadásul nem kellett hozzá semmi komolyabb tudás, hanem inkább csak odafigyelés és precizitás. Végre tudok egyedi ruhákat varrni magamnak, amik nem jönnek velem szemben az utcán, és tökéletesen passzolnak rám!

Virág

Interneten keresztül jutottam el erre a tanfolyamra. A jó megközelíthetőség miatt választottam ezt a tanfolyamot. Most már úgy érzem, jól döntöttem! Családias légkörben megtanultam varrni! Úgy gondolom, hogy az alapokat sikerült elsajátítanom, mostmár csak gyakorolni kell. Megérte minden hétvégén a hosszú utat megtenni.

Jutka Nyíregyházáról

A kezdő tanfolyam 3. napján kiszabtuk a szoknyát, amit egy Burdából választottam ki. Elsőre azt gondoltam, hogy na én ezt biztos nem tudom megvarrni, de Ria olyan türelemmel és érthetően tanított, hogy a szoknya végül elkészült és nagyon jól sikerült. Alig várom, hogy tovább tanulhassak és varrhassak a kislányomnak is szebbnél-szebb ruhácskákat! Köszönöm!

Móni

Nagyon élveztem a tanfolyamot, a végén már nem is akartam hazamenni. Egyszerűen szuper volt minden, főleg Ria. Amikor már sokadszorra küzdöttem a szűkítőkkel, akkor is türelmesen és kedvesen segített, és nem hagyta, hogy feladjam. Azt hiszem idén karácsonyra a haladó tanfolyamot kérem ajándékba.

Melinda

Kedves Látogató!

Engedd meg, hogy meghívjalak egy huszonegyedik századi “fonóba”, egy varrótanfolyamra. A hely hangulata mint a régmúlt fonóké, jó kedv, és magasfokú szakértelem. Úgy tűnik, mintha csak szórakozni jönnél és úgy hagyod el a tanfolyamot, hogy tudsz a géppel bánni, megvarrtad a vágyott ruhadarabot. Teljesen kezdőként érkeztem Riához, a varrógépemet max. szétszedni tudtam. Ma büszkén hordom az itt készült szoknyámat. Számomra nagyon nagy segítséget jelentett az a türelem, tanítás és szakértelem, amit Ria tanúsított minden egyes alkalommal irántunk.

Ha van kedved, gyere varrj velünk 🙂

Gáspárné Györe Zsófia Ditta

Korábban irigykedve néztem, hogy egyesek milyen jó dolgokat hoznak ki (jó) néhány öltéssel egy-egy textildarabból. Azután rátaláltam Ria varróiskolájára és belevágtam. Most már tudom, hogy üljek le egy varrógép elé, megismertem sok-sok apró és nagyobbacska praktikát. Elkészült az első szoknyám, és alakul egy nadrág a kezeim között. Ria végtelen türelemmel, részletesen és érthetően magyarázta el a szabás-varrás csínját-bínját. Ha harmadszor kérdeztem meg valamit, akkor is mosolyogva kaptam választ. S mindezt jó hangulatban, vidám légkörben élhettem meg. Ide nem csak varrni jár az ember, egyszerre kap egy kis kikapcsolódást a hétköznapok egyhangúságából.

Anikó

Nagyon jó volt itt!!! Igaz még jövünk egy párszor. Ria nagyon kedves, és TÜRELMES! Nagyon jó hangulatban zajlott az egész tanfolyam. Jó csapat lettünk itt mi hárman, akik együtt kezdtünk. Teljesen simán folytattuk a haladó tanfolyamot is. Nem volt kétséges, hogy mindannyian tovább megyünk. Azt gondolom, ha valakit érdekel a varrás akkor Riától meg tudja tanulni. Mi nagyon sokat nevettünk és jól megtanultunk bontani is. 🙂 Ria türelmének köszönhetően, azért alkottunk is, nem csak romboltunk.

Kati

Már az első alkalom után éreztem, hogy jól döntöttem, amikor beiratkoztam a tanfolyamra. A felénél pedig már tudtam, hogy mindenképpen folytatni fogom és beiratkozom majd haladó kurzusra is, ha a kezdőnek vége lesz. Így is tettem és nem bántam meg. Minden alkalom élmény volt és fantasztikus időtöltés. Mindig izgatottan vártam a következő alkalmat, hogy valami újat tanuljunk vagy éppen készítsük a saját ruhánkat. A barátaim és a családom meg csak ámultak amikor megmutattam az első szoknyát amit készítettem a kezdő tanfolyamon, vagy az alkalmi ruhát, amit később már egyedül varrtam meg. Ria egyébként nem csak nagy szaktudással rendelkezik, hanem kiváló oktató is, rendkívül türelmes és kedves mindenkivel, nem számít hanyadszor kell valamit elmondania vagy megmutatnia. Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom a tanfolyamot.

Klaudia

Nagyon örülök hogy részt tudtam venni a decemberi patchwork tanfolyamon! Nem csak a remek hangulat miatt, hanem azért is, mert egy csomó új dolgot tanultunk! Egyre inkább élvezem, hogy rengeteg mindent meg lehet csinálni még akkor is, ha néha a bontásban nagyobb gyakorlatot szerzek, mint a varrásban:) de ilyenkor Ria és Andi segítsége és türelme gyorsan átlendít a nehéz pillanatokon.

F. Kati

Köszönöm a szuper lehetőséget, hogy ilyen kellemes légkörben és vidám hangulatban sajátíthattam el a varrás fortélyait! J Kezdetben arra gondoltam, elvégzek egy alap tanfolyamot, hogy egyszerűbb dolgokat el tudjak készíteni, esetleg varrjak magamnak ezt-azt. Végül már a harmadik, haladó szintű tanfolyam is sikeresen lezárult. Nagyon megszerettem a hobbi-varrást, 1 éve kezdtem el tanulni és ma azon kapom magam, hogy a baráti körben mindenki részére varrom a függönyt, terítőt, párnahuzatot, ruhát, zipzárt, viszont saját magamnak nincs is idő készíteni semmit… J
A társaság szuper, Ria és Andi nagyon jó szakemberek, türelmesek, mindent meg lehet kérdezni tőlük. Minden órán tanultunk valami újat, alig vártam a következőt! Kreatív, érdekes és hasznos kikapcsolódás volt. Megvolt a sikerélmény!

Timi

Köszönöm a szuper tanfolyamot! Január másodikán megszületett Sári kislányom, de addig is sok mindent tudtam neki készíteni a szobájába. A tanfolyamon tanultakból készítettem egy takarót a kanapéra és képeket a falára! Minden látogatónak nagyon tetszik és sokan lelkesedtek, hogy belevágnak, majd hozzád irányítom őket 🙂
Az biztos, hogy a következő takarót majd 20 év múlva vállalom 🙂 (99db 20x20as kockából készült….)

Kitti

Hihetetlenül élveztem a tanfolyamot, Andi nagyon kedves, türelmes és segítőkész volt. Gondolkodom a következő “szinten”, azaz a kezdő tanfolyamon, mert nagyon kikapcsolt a varrás.

Katalin