Ria Varrótanfolyam

Kezdő szoknya varrótanfolyam

Ha már ismered a varrás alapjait, tudod, hogyan kell elkészíteni egy szoknyát, de mégsem úgy áll Rajtad, ahogyan szeretnéd, akkor itt a helyed.

 

Kezdő szoknya varrótanfolyam

10% kedvezmény ez a kedvezmény szeptember 30-ig érvényes!

Siess ne maradj le róla!

Ismered a varrás alapjait, tudod, hogyan kell elkészíteni egy szoknyát, de mégsem úgy áll Rajtad, ahogyan szeretnéd? Láttál a Burdában egy fantasztikus szoknyát, de fogalmad sincs a sok vonal és ábra közül hogyan találod meg a Neked valót?

Gyere, “kigubancoljuk” a vonalakat, minden értelmet nyer. 🙂 Megmutatjuk, hogyan alakítsd a saját méretedre a BURDA újságból kimásolt szabásmintát, és megvarrod saját részre. Mindeközben tökéletesítjük a rejtett cipzár bevarrást, felvarrjuk a több részből szabott derékpántot, felvarrjuk a zsebeket vagy megcsináljuk a gomboláspántot a gomblyukakat és felvarrjuk a gombot!

Ide már hoznod kell a saját anyagot, itt már csak egy rövid gépismeret és varrás gyakorlat van, hogy felmérjük a tudásod, hogy a számodra megfelelő szintű szoknyát tudjuk választani.

Ha már elvégzed a Kezdő szoknya varrótanfolyamot, de szeretnél egy nadrágot megvarrni,  jelentkezz a Kezdő nadrág varrótanfolyamunkra vagy a Haladó varrótanfolyamra és 10% kedvezményt kapsz a tanfolyami díjból. Ugyancsak 10% kedvezményt biztosítunk a Lakástextil vagy a Patchwork tanfolyamunkra is. (Más kedvezményekkel nem vonható össze.)

INFORMÁCIÓ

Kezdő szoknya varrótanfolyam

A tanfolyam időtartama: 24 óra (különféle időbeosztásban)

Díja : 35.000 Ft

A tanfolyam díja tartalmazza a gyakorlóanyag,  a pausz papír és gyakorló cérna árát, minden mást saját magadnak kell beszerezni!

A saját ruhadarabokhoz mindenkinek egyénileg kell megvásárolnia az anyagokat és kellékeket, ezt a tanfolyami díj már nem tartalmazza. (Természetesen adni fogunk segítséget az anyagok megvásárlásához.)

Kérdésed van? Olvasd el a gyakori kérdésekre adott válaszokat itt, vagy lépj velünk kapcsolatba (elérhetőség  itt)!

Jelentkezés menete
  • Válaszd ki a számodra megfelelő időpontot, és kattints rá! (Az időpontokat balra az oldalsávban vagy mobil eszközökön fentebb találod.)
  • Töltsd ki a jelentkezési űrlapot!
  • A visszaigazolás után a jelentkezés a 5.000 Ft regisztrációs díj befizetésével lesz teljes. Ez az összeg a tanfolyami díj részét képezi, ha mégsem tudnál jönni, akkor a befizetett összeget egy másik tanfolyamnál felhasználhatod, visszautalásra nincs lehetőség!
  • A teljes összeg az első tanfolyami napon fizetendő, amennyiben Számodra kényelmesebb, a teljes összeg is utalható! (Igény esetén részletfizetési lehetőség megbeszélés szerint.)
  • Távollét esetén a pótlásra 2 alkalommal van díjmentesen lehetőség. (Abban az esetben, ha a távolmaradásod a tanfolyam megkezdése előtt legalább 2 órával jelzed. Amennyiben ezt elmulasztod, elveszíted az ingyenes pótlás lehetőségét! )

 

Hatalmas izgalommal fogtam bele a tanfolyamba és azt is kaptam, amire vártam, ha nem többet! Nagyon tetszik, hogy a rádió mindig be van kapcsolva. ? Tisztelet és megbecsülés jár többek közt azért, mert élvezed csinálni, amit tanítasz, akkor is, ha mindez lehetne unalmas is már. Köszönet érte, hogy próbálod otthonossá teremteni a hangulatot a figyelmes és érdeklődő kérdéseiddel. Így mindenki sokkal jobban érzi magát, fel tudunk oldódni ha nem nekünk kell kezdeményezni, ezt a jó szokásod tartsd meg!

Csenge

Élmény volt a tanfolyam, minden egyes alkalom remek kikapcsolódás és felüdülés is volt a tanulás mellett a munkanapok után. Hihetetlen, hogy a varrógép befűzésétől eljutottunk saját ruhadarabok készítéséig, és egyre kevesebb kérdéssel tudtunk alkotni. Ria türelme végtelen volt, még akkor is, amikor a péntek esti órán elakadtunk és sokadszor kérdeztük meg ugyanazt.

Judit

Nekem az tetszik a legjobban, hogy megfelelő tempóban haladunk a tanulással. Minden órán megvan a sikerélmény, már megtanultunk zsebet varrni meg zipp-zárat, és otthon el tudok dicsekedni minden alkalom után az új tudással. Nagyon jó, hogy türelmesen és pontosan magyaráz el Ria mindent.

Timi

Hobbi varróként a tanfolyam során olyan fogásokat tanultam, amelyekkel sokkal könnyebben és szebben lehet varrni. Érdemes az alapoktól kezdeni, ehhez nagy segítséget nyújt ez a tanfolyam és Ria.

Reni

A kezdő tanfolyam elején még nem gondoltam, hogy pár hónappal később egy bélelt kabátot fogok megvarrni! Ráadásul nem kellett hozzá semmi komolyabb tudás, hanem inkább csak odafigyelés és precizitás. Végre tudok egyedi ruhákat varrni magamnak, amik nem jönnek velem szemben az utcán, és tökéletesen passzolnak rám!

Virág

Interneten keresztül jutottam el erre a tanfolyamra. A jó megközelíthetőség miatt választottam ezt a tanfolyamot. Most már úgy érzem, jól döntöttem! Családias légkörben megtanultam varrni! Úgy gondolom, hogy az alapokat sikerült elsajátítanom, mostmár csak gyakorolni kell. Megérte minden hétvégén a hosszú utat megtenni.

Jutka Nyíregyházáról

A kezdő tanfolyam 3. napján kiszabtuk a szoknyát, amit egy Burdából választottam ki. Elsőre azt gondoltam, hogy na én ezt biztos nem tudom megvarrni, de Ria olyan türelemmel és érthetően tanított, hogy a szoknya végül elkészült és nagyon jól sikerült. Alig várom, hogy tovább tanulhassak és varrhassak a kislányomnak is szebbnél-szebb ruhácskákat! Köszönöm!

Móni

Nagyon élveztem a tanfolyamot, a végén már nem is akartam hazamenni. Egyszerűen szuper volt minden, főleg Ria. Amikor már sokadszorra küzdöttem a szűkítőkkel, akkor is türelmesen és kedvesen segített, és nem hagyta, hogy feladjam. Azt hiszem idén karácsonyra a haladó tanfolyamot kérem ajándékba.

Melinda

Kedves Látogató!

Engedd meg, hogy meghívjalak egy huszonegyedik századi “fonóba”, egy varrótanfolyamra. A hely hangulata mint a régmúlt fonóké, jó kedv, és magasfokú szakértelem. Úgy tűnik, mintha csak szórakozni jönnél és úgy hagyod el a tanfolyamot, hogy tudsz a géppel bánni, megvarrtad a vágyott ruhadarabot. Teljesen kezdőként érkeztem Riához, a varrógépemet max. szétszedni tudtam. Ma büszkén hordom az itt készült szoknyámat. Számomra nagyon nagy segítséget jelentett az a türelem, tanítás és szakértelem, amit Ria tanúsított minden egyes alkalommal irántunk.

Ha van kedved, gyere varrj velünk ?

Gáspárné Györe Zsófia Ditta

Korábban irigykedve néztem, hogy egyesek milyen jó dolgokat hoznak ki (jó) néhány öltéssel egy-egy textildarabból. Azután rátaláltam Ria varróiskolájára és belevágtam. Most már tudom, hogy üljek le egy varrógép elé, megismertem sok-sok apró és nagyobbacska praktikát. Elkészült az első szoknyám, és alakul egy nadrág a kezeim között. Ria végtelen türelemmel, részletesen és érthetően magyarázta el a szabás-varrás csínját-bínját. Ha harmadszor kérdeztem meg valamit, akkor is mosolyogva kaptam választ. S mindezt jó hangulatban, vidám légkörben élhettem meg. Ide nem csak varrni jár az ember, egyszerre kap egy kis kikapcsolódást a hétköznapok egyhangúságából.

Anikó

Nagyon jó volt itt!!! Igaz még jövünk egy párszor. Ria nagyon kedves, és TÜRELMES! Nagyon jó hangulatban zajlott az egész tanfolyam. Jó csapat lettünk itt mi hárman, akik együtt kezdtünk. Teljesen simán folytattuk a haladó tanfolyamot is. Nem volt kétséges, hogy mindannyian tovább megyünk. Azt gondolom, ha valakit érdekel a varrás akkor Riától meg tudja tanulni. Mi nagyon sokat nevettünk és jól megtanultunk bontani is. ? Ria türelmének köszönhetően, azért alkottunk is, nem csak romboltunk.

Kati

Már az első alkalom után éreztem, hogy jól döntöttem, amikor beiratkoztam a tanfolyamra. A felénél pedig már tudtam, hogy mindenképpen folytatni fogom és beiratkozom majd haladó kurzusra is, ha a kezdőnek vége lesz. Így is tettem és nem bántam meg. Minden alkalom élmény volt és fantasztikus időtöltés. Mindig izgatottan vártam a következő alkalmat, hogy valami újat tanuljunk vagy éppen készítsük a saját ruhánkat. A barátaim és a családom meg csak ámultak amikor megmutattam az első szoknyát amit készítettem a kezdő tanfolyamon, vagy az alkalmi ruhát, amit később már egyedül varrtam meg. Ria egyébként nem csak nagy szaktudással rendelkezik, hanem kiváló oktató is, rendkívül türelmes és kedves mindenkivel, nem számít hanyadszor kell valamit elmondania vagy megmutatnia. Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom a tanfolyamot.

Klaudia

Nagyon örülök hogy részt tudtam venni a decemberi patchwork tanfolyamon! Nem csak a remek hangulat miatt, hanem azért is, mert egy csomó új dolgot tanultunk! Egyre inkább élvezem, hogy rengeteg mindent meg lehet csinálni még akkor is, ha néha a bontásban nagyobb gyakorlatot szerzek, mint a varrásban:) de ilyenkor Ria és Andi segítsége és türelme gyorsan átlendít a nehéz pillanatokon.

F. Kati

Köszönöm a szuper lehetőséget, hogy ilyen kellemes légkörben és vidám hangulatban sajátíthattam el a varrás fortélyait! J Kezdetben arra gondoltam, elvégzek egy alap tanfolyamot, hogy egyszerűbb dolgokat el tudjak készíteni, esetleg varrjak magamnak ezt-azt. Végül már a harmadik, haladó szintű tanfolyam is sikeresen lezárult. Nagyon megszerettem a hobbi-varrást, 1 éve kezdtem el tanulni és ma azon kapom magam, hogy a baráti körben mindenki részére varrom a függönyt, terítőt, párnahuzatot, ruhát, zipzárt, viszont saját magamnak nincs is idő készíteni semmit… J
A társaság szuper, Ria és Andi nagyon jó szakemberek, türelmesek, mindent meg lehet kérdezni tőlük. Minden órán tanultunk valami újat, alig vártam a következőt! Kreatív, érdekes és hasznos kikapcsolódás volt. Megvolt a sikerélmény!

Timi

Köszönöm a szuper tanfolyamot! Január másodikán megszületett Sári kislányom, de addig is sok mindent tudtam neki készíteni a szobájába. A tanfolyamon tanultakból készítettem egy takarót a kanapéra és képeket a falára! Minden látogatónak nagyon tetszik és sokan lelkesedtek, hogy belevágnak, majd hozzád irányítom őket ?
Az biztos, hogy a következő takarót majd 20 év múlva vállalom ? (99db 20x20as kockából készült….)

Kitti

Hihetetlenül élveztem a tanfolyamot, Andi nagyon kedves, türelmes és segítőkész volt. Gondolkodom a következő “szinten”, azaz a kezdő tanfolyamon, mert nagyon kikapcsolt a varrás.

Katalin

Mindenképpen azt ajánlanám, hogy ha valaki tanulni akar, Major Andit válassza tanárának. Hihetetlenül kedves, megértő, segítőkész. Látszik, hogy hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkezik! Nagyon jó tempóban haladunk és ez annak is köszönhető, hogy Andi mindenkire nagyon figyel, pontosan tudja, hogy kinek, hol van elekadaása, miben szorul segítségre. Nagyon hamar elröppennek a vele töltött órák és mindig sikerélményekkel távozunk!

Eszter

Az oktatók kedvesek és figyelembe veszik a saját ritmust. Bármit kérdeztem, segítettek és megpróbáltak minél több tudást átadni a tanfolyam alatt, hogy azt később egyedül is alkalmazni tudjam.

Dóra

Erzsike szuper tanár, mindent érthetően elmagyarázott, ha valamit nem értettem elsőre, türelmesen elmagyarázta újra. Nem csak a tananyagra koncentráltunk, sok más apró trükköt is mutatott Erzsike, amit később otthon is tudok hasznosítani. Még a saját varrógépem használatához is adott tanácsokat fényképek alapján. Nagyon jó hangulatban teltek az órák, a műhely nagyon barátságos, otthonos, jó helyen van.

Nóra

Valóban segít az alapokat megismerni, magas szakmai tudású oktatás, segítókészek; jó ötlet, hogy már egy minimális tudással is hasznos dolgot lehet felmutatni, amit már mi csináltunk (táska)

Edit

A legtürelmesebb, a legfelkészültebb, legrugalmasabb és a legjobb hely, ahova valaha is jártam. Mindent alaposan megtanítanak, amit otthon is tudok használni 🙂

Viktória

Meghitt, családias légkör, társaság! Úgy éreztem magam, mintha a régi fonóban ülnék, jó volt a többiekkel együtt varrogatni, közben beszélgetni! 🙂

Rebeka

Fantasztikus tanfolyam volt. Nagyon jól éreztem magam, az oktató is nagyon kedves, segítőkész, humoros volt. Amint időm engedi, majd szeretnék elmenni a kezdő tanfolyamra is. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Adrienn

Erzsike óráit már ajánlottam is az ismerőseimnek. Kezdőként nagyon meg vagyok vele elégedve. Részletesen elmagyarázott mindent, segítőkész, türelmes, tényleg ért ahhoz amit csinál. Örülök, hogy Ő tanított!

Lívia

A tanfolyam nagyon hasznos, nem gondoltam, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi sok mindent meg lehet tanítani! Jó a pedagógiai módszered, dícsérsz, ha valami nem sikerül,akkor sem érzi az ember, hogy ügyetlen.
Ezzel a 4 napos tanfolyammal el lehet kezdeni otthon varrogatni.

Csilla

Nincs viszonyítási alapom más varró tanfolyammal, de egyértelműen ajánlanám kezdőknek, haladóknak a tanfolyamot. Andi, Andi nagyon jól magyaráz, nagyon segítőkészek, sokat lehet haladni az óráikon. Nagyon hálás vagyok Andinak, elképesztően kedves hölgy és nem mellesleg nagyon türelmes. A két csapat akikkel vasárnaponként találkozta – szenzációs volt.

Zsuzsanna

Egy remek, szinte klub hangulatú tanfolyam. Jónak tartom, hogy bár az alapokat mindneki elsajátítja, de mindenki azt varrhat, amivel a későbbiekben foglalkozni szeretne. Kiemelném, hogy Andi nagyon profi, a kérdéseinkre a választ mindig kiterjeszti úgy, hogy valóban az okot is értsük. Nagyon tetszik, hogy annyi divatlap van, nem volt még olyan, hogy valaki ne talált volna olyan modellt amivel szívesen foglalkozna. Még abban is szakmai segítséget kapunk, hogy mit hol érdemes vásárolni. A legjobb szívvel ajánlom másoknak a foglalkozást.

Éva

Mindenképpen Major Andit ajánlanám! Nagyon jól éreztem magam, szuper dolgokat készítettem és sokat tanultam.

A hangulat remek volt, M. Andi nagyon laza, segítőkész és kedves volt mindig.
Nagyon jó érzés a saját magam által készített ruhadarabokat hordani!

Sarolta

Az alap kezdő tanfolyamhoz képest személy szerint a patchwork nehezebben ment nekem, lassabb is voltam. Nekem egész biztos kellett volna még egy alkalom, és ha valaki hozzám hasonlóan lassabb (szabás vagy épp többszöri bontás miatt), annak szintén, bár lehet csak én vagyok ennyire “csiga”. Az utolsó feladatot idő hiányában nem sikerült megcsinálni, ezért a foltvarrást egyszerűsítve, de vettük.
A patchwork nehezebb, mint gondoltam, elmegy az idő vele, nagyon sok gyakorlásra van szükség, hogy igazán pontos legyen a munka.
Ami a tapasztalatom, hogy a szabás talán az alapja mindennek és ez nem könnyű, nálam pl. már lehet ez elcsúszott egy kicsit. Talán emiatt erre nagyobb hangsúlyt helyeznék azoknak is, akik nem ruhát szeretnének varrni. Mindezzel együtt köszönöm az élményt, sokat tanultam. Innentől itthon kell gyakorolni, vagy ha később még rászánom magam másra is, biztosan fogunk találkozni! 🙂

Gabriella

Elmesélném, hogy rájöttünk, hogy a görögdinnyés cukorka a legfinomabb, amit a téli kezdő tanfolyamon nagyrészt megettünk, a mostani tanfolyam alkalmával pedig felkutattuk az összeset a lakásban és megettük. A tegnapi pótórán pedig Major Andi egy nagy zacskó cukorkával várt. Szerintem ez mindent elmond 🙂 Köszönöm szépen a tanfolyamokat és a megszerzett tudást, mindig nagyon jól éreztem magam és mindenképpen vissza fogok még jönni.

Flóra

Az oktatók kedvesek és türelmesek. Derűvel adják át a tudásukat, ami számomra nagyon fontos. Kreatív ötleteket kaptam egy-egy varrási problémám megoldására. Nagyon vidám a hangulat, pihentető.

Tamara

Kedves, segítőkész oktató, szinte személyre szabott oktatás. Jól kialakított szakmai tematika, a legalapvetőbb folyamatok megismerése az egyes lépések bemutatásával, egy kis gyakorlással. A tanfolyam végére érezheted az “alkotás” örömét és motívált leszel a varrás tudás használatában.

Magdolna

Varrd meg magadnak

Foltzseb varrás

Az alábbi videó segítségével megtanulhatod, hogyan kell foltzsebet varrni.