GYAKORI KÉRDÉSEK 2018-11-29T15:16:58+00:00

Gyakori kérdések – válaszok

Milyen korosztály jár a tanfolyamokra?

Szinte minden korosztályból járnak hozzánk tanfolyamra a lányok, asszonyok, a 15 éves gimnazista lányoktól a 60 éves nagymamáig bárki, aki kedvet érez a szép ruhák megálmodásához és a szép kivitelezéséhez, a kreatív és hasznos időtöltéshez.

Mit kell vinni a tanfolyamra?

A tanfolyam kezdetén semmit, a műhelyben van minden felszerelés: varrógép, olló, tű, cérna, mérőszalag, szabász asztal, stb, minden, ami a varráshoz kell, valamint a gyakorláshoz biztosítunk anyagot is. Csak a saját ruhadarabok elkészítéséhez kell majd megvenni az előre megbeszélt anyagot és egyéb kelléket.

Ha a barátnőmmel egyszerre jelentkezünk tanfolyamra, de az időbeosztásunk miatt nem ugyanarra a tanfolyamra tudunk menni, akkor is jár a barátnő kedvezmény?

Természetesen igen, amennyiben mindkettőtök előleg befizetése beérkezik a tanfolyamok elkezdése előtt.

Miket tudunk megvarrni a kezdő tanfolyam elvégzése után?

A kezdő tanfolyam tananyaga elég összetett, sok mindent megtanulunk, többek között zsebeket készíteni, cipzárat bevarrni, derék eldolgozásokat, így a tanfolyam elvégzése után szinte bármilyen szoknyát, illetve nadrágot meg tudnak varrni a nálam tanult hölgyek.

Ha valamelyik órára nem tudok elmenni, pótolhatom később?

Igen, lehetőség van a pótlásra a szabad helyek függvényében. A pótlás 2 alkalommal díjmentesen vehető igénybe.

Soha nem varrtam, varrógépem sincs, azt sem tudom, hogy kell befűzni egy varrógépet, elmehetek én is varrótanfolyamra? Ha igen, melyiket ajánlaná?

Természetesen bárki eljöhet a tanfolyamra, aki kedvet érez a varrás iránt, nem feltétel, hogy tudjon valaki varrni, még varrógép sem kell egyenlőre. Az a jó ezekben a tanfolyamokban, hogy itt bárki ki tudja próbálni magát, hogy megy a varrás, mennyire érez kedvet a varrás folytatásához. Amennyiben a tanfolyam alatt szeretne valaki varrógépet beszerezni, úgy segítséget tudunk adni a választáshoz, melyek a fő szempontok egy jó varrógépnél. Aki teljesen az alapoktól szeretne kezdeni, annak két tanfolyamot is tudok ajánlani: az alap vagy a kezdő tanfolyamot. Mindkét tanfolyamon teljesen az alapoktól kezdünk, a varrógép főbb alkatrészeit ismerjük meg, a varrógép befűzésével folytatjuk, valamint néhány alap varrás technikát ismerünk meg. Ezek után válik külön a két tanfolyam anyaga, az alap tanfolyamon (16 óra) nadrág aljának a felhajtása, függöny szegése, függöny behúzó felvarrása, ágynemű huzat varrása a további tananyag. A kezdő tanfolyam (48 óra) ennél összetettebb, ott tanulunk kétféle cipzár bevarrást, szűkítő készítést, derék eldolgozási módokat, alja felhajtási módot. Ezenkívül megtanuljuk a Burda divatlapból a szabásminta kimásolását. A tanfolyam végére mindenki elkészít saját részére egy szoknyát vagy egy nadrágot, ha ügyes és gyors vagy, mindkettőt.

Mi a varróklub? Ki jelentkezhet a klubra? Mit lehet ott varrni?

A klubra már csak olyan hölgyek jelentkezését várjuk, akik tudnak varrni. A varróklubban már nincsen oktatás, itt mindenki a saját tudásszintjének és elképzelésének megfelelően kiválaszt bármilyen ruhadarabot, azt készíti el a klub alatt. A klubon nagyrészt mindenki teljesen önállóan dolgozik, a kiválasztott ruhadarab összeállításának menetét beszéljük meg, valamint az elkészítés alatt, amiben kérdés merül fel, vagy segítséget igényel, abban segítünk. Ezen kívül a klubban mindenkinek rendelkezésére áll minden gép, felszerelés, pl. a Burda divatlapok, szabászasztal, interlock, ollók, varrógépek.

A varróklubba akkor is mehetek ha csak egyszer-kétszer érek rá egy hónapban?

Igen, klubra lehet csak 1-1 alkalomra is jönni, jelentkezés után, visszajelzést küldök. Amennyiben többször tervezed, hogy jössz, úgy 4 alkalom 10.000 Ft, ezt 2 hónapig lehet felhasználni, amely idő alatt 8 alkalommal lesz klub. Amennyiben úgy gondolod, hogy 2 hónap alatt biztosan nem tudsz 4 alkalommal eljönni a klubba, úgy van lehetőség alkalmanként jelentkezni, ekkor egy alkalom 3.000 Ft.

Milyen szintű varrástudás szükséges hogy valaki haladó tanfolyamra jelentkezzen?

Haladó varrótanfolyamra olyan hölgyek jelentkezését várjuk, aki már tudnak varrni, be tudnak varrni cipzárt, derékpántot, szűkítőt, el tudnak készíteni önállóan egyszerűbb szoknyát, nadrágot, magabiztosan bánnak a varrógéppel, tudnak szabásmintát  olvasni, másolni.

Mit lehet megtanulni a haladó tanfolyamon?

Felső részek készítését, többek között ferdepánt készítést és felvarrási technikáját, eleje gomboláspánt készítést, ujjahasíték készítést, kézelő felvarrást, ujja bevarrást, egyszegélyes zseb készítést, gallér készítéseket. A tanfolyam végéig mindenki kiválaszt egy felsőrészt, elkészíti hozzá a szabásmintát, kiszabja és megvarrja saját részére.